Скандал навколо київського басейну в спорткомплексі "Олімпійський стиль", куди не пропустили незрячого спортсмена Руслана Рубеля, отримав продовження. Про це сам спортсмен розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, що басейн при Національному університет фізичного виховання і спорту України відмовив у відвідуванні спортсмену з вадами зору, на що той обурився і зажадав пояснень.

"Мене туди вчора не пустили. Сказали, що сліпому в басейн не можна. Дали телефон директора - Віктора Петровича. Він сказав, що ніхто в басейн мене не пустить, тому що це об'єкт підвищеної небезпеки. Чим регламентуються такі правила, пояснити не зміг", - повідомив Рубель.

Він додав, що вважає такі дії керівництва закладу дискримінацією – протягом чотирьох років він безперешкодно відвідував басейни при НТУ, "Юність", ЦСКА, "Купава", і ніде не стикався із заборонами.

У МОН України вже вибачилися перед спортсменом, і розповіли про вжиті заходи відповідно до ситуації.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

"МОН і НУ фізичного виховання і спорту України вибачаються за ситуацію перед Русланом Рубелем...",- повідомили у відомстві, додавши, що в якості компенсації спорткомплекс готовий надати скривдженому спортсмену безкоштовний піврічний абонемент на відвідування басейну.

Крім того, незрячому відвідувачу також призначать супроводжуючого для забезпечення його безпеки.

Нагадавши, Спорткомплекс "Олімпійський стиль" відмовив у відвідуванні басейну незрячому спортсмену.

Дирекція спорткомплексу відмовляється коментувати ситуацію.

Як повідомляв портал " Знай.ua", Мандзій розповіла, яким буде навчання в школах з вересня: "зелені уроки" і маски на перервах

Також Знай.ua " писав, українські міста бунтують проти посилення карантину - яка ситуація в червоних зонах