Стало відомо про те, в якому стані знаходиться річка Дніпро на сьогоднішній день.

Таким чином, повідомляється, що 2/3 населення України п'ють воду з Дніпра. Якщо ще кілька років тому медуз, рибу-голку можна було зустріти тільки в Дельті Дніпра і на Каховської водосховище, то на сьогоднішній день, вони комфортно влаштувалися в звичайних столичних затоках.

Екологи говорять про те, що це справжня катастрофа, і головна річка України серйозно хвора. Про це розповіли в матеріалі ТСН. Вони дізналися у експертів, чому це сталося, що з цим потрібно робити.

В якому стані перебуває зараз Дніпро, фото, Знай

Голова Національного екологічного ради України Олександр Чистяков говорить про те, що стан річки Дніпро під серйозною загрозою. Мілину дніпровського басейну зараз займає 30 відсотків, хоча, 15 - вважається критичною нормою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Проблема зі стічними водами є у всій Україні, і Київ не є навіть зі своїм мільярдним бюджетом винятком. Головним забруднювачем столичної акваторії є "Київводоканал". За приблизними підрахунками він скидає в рік близько 500 млн. куб. метрів стоків, зазначає Чистяков.

Завдяки всьому перерахованому вище склад води змінився, що й дало можливість оселитися в каскаді Дніпровських водосховищ мешканцям морських лиманів: медуз, риби-голки, деяких видів бичків.

Нагадаємо, раніше Під Запоріжжям ховають потонулих дівчаток, село ридає - намагалися врятуватися всіма силами

Як повідомляє портал «Знай.іа» З початку літа вода забрала життя кількох десятків дітей, рятувальники нагадали про важливість правил поведінки на воді

«Знай.іа» писав, що Під Дніпром дворічний малюк потонув у річці - батько відвернувся на секунду