На території столичного парку «Муромець» вирують будівельні роботи: бетонні палі вже закопані в пісок аж до самої річки, а неподалік – справжня копанка.

Місцеві активісти стверджують, що тут буде басейн для відпочивальників «Території Тесла».

«СтопКор» зацікавився історією цього місця та ролі в ній самої заступниці директора КП «Плесо».

Декілька років тому там нелегально видобували пісок і опікувався цим бізнесмен Валентин Рак. Він був ключовим свідком у справі так званих «діамантових прокурорів», яка прогриміла ще у 2015 році. Та він так і не допитаний досі – торік у січні піщаний нелегал потрапив у психлікарню.

Навряд чи заступниця директора КП «Плесо» Олександра Борисова була не в курсі незаконних оборудок Рака, бо вона була доволі непогано знайома з бізнесменом.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Заступниця директора КП Плесо Олександра Борисова Фото: СтопКор

«Тут була купа альтанок, різноманітні компанії, тут була небезпечна соціальна та екологічна атмосфера, було дуже багато сміття. Департамент благоустрою прийняв рішення демонтувати незаконні споруди. А що це були за люди? ГО «Україна», «Воля Життя» під керівництвом Юрія Васильця, які прикривались особами з інвалідністю і ветеранами АТО. А я вважаю, що це вищий цинізм», – заявляє пані Олександра.

Столичне комунальне підприємство «Плесо» має опікуватись благоустроєм та утриманням водойм і земель водного фонду Києва. Тому дружба з піщаним нелегалом чиновниці, яка обіймає таку посаду, доволі дивне явище.

До рук журналістів потрапило серія інших фото кількарічної давнини, на яких столична чиновниця і нині опальний Юрій Василець, доволі непогано ладнають.

Борисова і Рак разом брали участь у столичних заходах Фото: СтопКор

Понад те, згідно з даними аналітичної платформи YouControl, ГО «Всеукраїнська школа юних миротворців», яка, до речі, не перебуває в процесі припинення, була створена в листопаді 2019 року. А у переліку її засновників – пані Олександра і її опонент щодо парку Юрій Василець.

Тобто декілька років вести справу з людиною, яка, за її словами, спричинила небезпечну соціальну та екологічну атмосферу в парку – це нормально, створити наприкінці минулого року спільний проєкт з такою людиною – це нормально. І потім вигнати колишнього партнера з низьким рівнем соціальної відповідальності – це теж нормально.

Сторінка майбутнього парку у фейсбуці живе своїм життям. На ній можна ознайомитись з його інфраструктурою, зі світлинами з суботників, з активістами, які допомагають парк облаштувати. Але яка саме сума стане його зведення – не знає навіть Олександра. Як вона каже, приблизно це обійдеться у два чи три мільйони доларів.

Тільки необхідно слід пам'ятати, що зведення парку без оформлення документів, на комунальних землях в рекреаційній зоні під керівництвом людини, яка дуже швидко забуває про партнерський паритет, може стати загрозливою.

Ніхто не проти парку. Однак оформіть документи належним чином. Адже навряд чи користування його благами буде безкоштовним. Однак наповнюватися, вочевидь, буде зовсім не столичний бюджет.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Дніпро перетвориться на квітучий сад - у Філатова взялися за палісадники

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові благають врятувати голодних лелек, немає сил розправити крила

Також портал «Знай.uа» писав, що Ураган накоїв лиха на Закарпатті - вирвані дерева, побиті городи і темні будинки

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw