16-річний підліток, який внаслідок вибуху ворожої міни на Донбасі втратив обидві ноги та руку, зміг переплисти Дніпро в Києві. Про це повідомили на сторінці громадської організації “Пліч-о-пліч”, яка організувала заплив.

За словами очільника організації Сергія Раманова, хлопець посилено готувався до акції – тренувався в басейні. Проте друзі та знайомі підлітка хвилювалися, що він не подужає сильну течію Дніпра.

Не зважаючи на всі перешкоди, підліток зумів здійснити задумане та встановив новий рекорд України.

«На честь Міжнародного дня Дружби, хлопчик-інвалід війни Коля Ніжніковський, який від вибуху снаряда втратив обидві ноги і руку, а також отримав множинні важкі поранення, перепливає Дніпро в районі Пішохідного мосту. Супроводжував Колю в запливі через річку Дніпро його тренер, рекордсмен світу з плавання Олег Лісогор», - написав Раманенко.

#plichoplch #kolianijnikovskiy #nagornyy Дорогие друзья! Первый официальный рекорд Украины по плаванию Коли Нижниковского! 30 июля 12-00. Киев. Труханов остров, Центральный пляж, возле пешеходного моста финиш рекордного заплыва. Старт заплыва в начале речного вокзала Киев, пл. Почтовая, 3. В честь Международного дня Дружбы, мальчик-инвалид войны Коля Нижниковский, который от взрыва снаряда потерял обе ноги и руку, а так же получил множественные тяжёлые ранения, переплывает Днепр в районе Пешеходного моста. Споровождает Колю в заплыве через реку Днепр его тренер, рекордсмен мира по плаванию Олег Лисогор. Регистрирует рекорд эксперт национального реестра рекордов Украины Виталий Зорин. Организаторы президент "Фонда волонтёров Украины" Тимофей Нагорный и председатель совета ГО "Плечом-к-Плечу" Сергій Раманов. Безопасность мероприятия обеспечивают: Офицеры речной полиции города Киева, а так же спасатели КП "Плесо". Отдельная благодарность партнёрам события: Начальнику речной полиции г. Киева, полковнику Полиенко Тарасу Ивановичу, директору КП "Плесо" Боярчук Виталию Борисовичу, председателю правления ОО "Труханов остров" Алексею Каленскому и Екатерине Кулеба.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
Geplaatst door Sergii Ramanov op Donderdag 30 juli 2020

Час, за який хлопець подолав дистанцію, не засікали - це не відіграє у даному випадку жодного значення, впевнені організатори події. Головне - це воля до життя і жага до перемоги.

Нагадаємо, юний хмельничанин став "золотою" ракеткою України. Вихованець ДЮСШ №3 займається тенісом в тренера Наталії Трембіцької з п’яти років, у змаганнях дебютував у семирічному віці.

Як повідомляв портал Знай.ua, молодий франківчанин взяв "золото" на чемпіонаті України з паверліфтингу - звалив на плечі вантажівку

Також Знай.ua писав, на Тернопільщині молодий футболіст буде представляти одразу два клуби