Відомий український журналіст, редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко відреагував на рішення Київради зобов'язати школярів щоранку починати з виконання гімну України. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Я завжди говорив, що наші комсомольці нічого, крім відтворення совка, придумати не можуть. Раджу ще ранкову зарядку робити, тільки замість Висоцького Славка Вакарчука включати. Правда обридаються школярі під «Сьюзі», у Висоцького веселіше виходило. Піонери, йопт», - написав Романенко.

Зазначимо, що відповідне рішення депутати міськради ухвалили днями, і одразу ж наразилися на критику з боку киян.

«Київрада зобов'язала школи міста виконувати державний гімн. Чому вони самі не починають свій день з цього, а дітей змушують? Виходили б щоранку о 8.45 всій мерією на Хрещатик співати гімн. Кличко попереду. Департаменти ззаду. А в 8.30 Шмигаль міг би з Кабміном на Грушевського співати. В 6.00 звичайно повинен задавати тон Президент на Банковій. А після 9.00 можна співати іншим - НАБУ, СБУ, САП. Якщо вони патріоти, звичайно. Це ж головна реформа, якої нам так не вистачало! Які там пробки і метро на Троєщину - усім містом будемо співати гімн та інші революційні пісні!», - пишуть в коментарях до повідомлення.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Комсомол головного мозку», «Краще вже "Отче наш", а потім політінформація», «найкоротший шлях до знецінення гімну», «Кличка першим повинен заспівати», - додають городяни.

«Всі ці примусові пісні та марші нічого, крім відрази до "системі", у юного покоління викликати не будуть», «Більше пекла, більше! Швидше закінчиться», - вважають деякі.

«Ризикну сказати, що це як раз не найгірше, що вони могли придумати», «А в чому проблема??? Ось, до прикладу, в Канаді, яку ви нам приводите в приклад з кожного приводу і без, учні співають гімн у школі кожен день. Та нормально...», - відповідають їм інші.

Нагадаємо, київські школярі сядуть за парти 1 вересня, але є неприємний нюанс.

Як повідомляв портал Знай.ua навчальний рік 2020: коли почнеться і що говорять у Кабміні.

Також Знай.ua писав, школи в Україні з 1 вересня: хто з учнів сяде за парти, а хто продовжить навчатися дистанційно.