У Києві з початку 2020 року різко скоротилася народжуваність. Відповідні дані оприлюднили в Головному управлінні статистики по столиці.

Наголошується, що за період з січня по травень поточного року у столиці кількість немовлят, які з'явилися на світ живими, зменшилася на 1 тисячу 463 осіб, якщо порівнювати з аналогічним періодом за 2019 рік. Всього таких малюків в цьому році народилося 11 тисяч 909 осіб.

Найбільше маленьких киян за ці п'ять місяців народилося у Солом'янському районі – 1 тисяча 656 осіб. Найменший показник народжуваності серед київських районів демонструє Шевченківський район – всього 858 немовлят за період з січня по травень.

Варто відзначити, що і загальна чисельність населення столиці скорочується – станом на 1 червня в Києві проживає 2 мільйони 965 13 тисяч осіб. За період з січня по травень 2020 року чисельність населення зменшилася на 2 тисячі 347 осіб.

В Україні статистика фіксує скорочення населення, коли смертність та міграція перевищують народжуваність. Однак кількість народжених дітей дає привід для надії на краще. Так у Львівській області протягом 2019 року народилися 21,8 тисячі дітей. Протягом 2019 року населення області зменшилось на 11 тисяч осіб. На кожну 1000 осіб протягом 2019 року народилося 9 дітей.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Також Знай повідомляв, що в Дніпрі прикута до інвалідного візка жінка показала справжнє сімейне щастя. Вона народила вже третього малюка. Медики розповіли, що готувалися до складнощів, але молода мама впоралася самостійно.

Нещодавно Знай передавав, що в перинатальному центрі Чернівців взяли перші пологи.