У Києві повідомили про затримання осіб, яких підозрюють у причетності до організації низки вибухів у столиці. За інформацією Служби безпеки України, затримані вимагали півмільйона доларів.

Йдеться про запланований зловмисниками вибух поблизу входу на станцію метро "Шулявська" та здійснений вибух у житловому будинку на Подолі, де загинули люди. Правоохоронці наголошують, що вибухівку, залишену злочинцями поблизу метро «Мінська», вдалося вчасно знайти та знешкодити.

«Знешкодили один з пристроїв біля метро «Мінська», а ще один виявили на сортувальній станції після анонімного дзвінка», - наголосили в СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Затриманих – двоє.

«Після першого вибуху організатори та виконавці терактів надіслали на адреси СБУ, МВС, інших державних органів та ЗМІ вимоги фінансового характеру. Зокрема, зловмисники вимагали перерахувати їм 50 біткоїнів орієнтовною вартістю $500 тисяч на електронний гаманець із зашифрованим повідомленням у вигляді QR-коду», - написали правоохоронці.

"Старі цапи, сиділи б вдома, в доміно грали, так ні ж - руки сверблять", "Вивезти в поле, прив'язати гранату на спину і висмикнути чеку...", - пишуть обурені українці.

Нагадаємо, що у Львові була знайдена вибухівка в каналізації. Про знахідку у Державну службу України з надзвичайних ситуацій повідомили співробітники служби каналізаційного господарства Львівводоканалу.

Як повідомляв "Знай.uа", журналіст Єгор Логінов вирішив провести паралель між терактом в Україні і світі і вважає, що тероризм в Україні більше нагадує “постановку” на користь уряду.

Знай.uа писав, що слідом за Луцьким терористом у Харкові поліція перевіряє повідомлення про захоплення заручників. Інформація не підтвердилася, людину визнали "божевільною", адже чоловік вирішив захопити порожній будинок без зброї і заручників.