Вулицю Російська Дарницькому районі Києва перийменували в честь загиблого на Донбасі українського бійця Юрія Литвинського.

Про це повідомив член комісії Київської міськради з перейменування, громадський активіст Тымиш Мартиненко-Кушлянский.

Відповідне рішення підтримав 61 депутат Київради 82.

«В Києві тільки що зникла вулиця Російська. Замість неї з'явилася вулиця Юрія Литвинського – героя війни, бійця батальйону «Донбас», який загинув від кулі снайпера під Иловайском», – повідомив Тымиш Мартиненко-Кушлянский.

Юрій Литвинський був активним учасником Революції гідності, бійцем батальйону оперативного призначення «Донбас» Нацгвардії, посмертно – полковник резерву, загинув у 2014 році під час проведення операції українських силовиків в Донбасі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вулиця Російська виникла на початку XX століття, коли Нова Дарниця була дачним селищем. Спочатку вона називалася Федоровська, пізніше її перейменували в Григорія Петровського, ще пізніше під час нацистської окупації – Підлісна. І в 1953 році одночасно з продовженням її назвали Російська.

У міськраді нагадали, що при перейменуванні вулиці необхідність змінювати адресу реєстрації в паспорті відсутня, це можна зробити за власною ініціативою.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Чернівцях з'явилася вулиця покійного мера - тримав місто в залізному кулаці

Також портал «Знай.uа» писав, що З Києва може зникнути площа Льва Толстого

Також портал «Знай.uа» писав, що У Зеленського помилково перейменували область - волиняни ще такого не бачили

https://www.youtube.com/watch?v=MYASgTM_Tv8