На Київщині зафіксували спалах африканської чуми у свиней.

Про це повідомляє телеграм-канал Народний ревізор.

Так, стало відомо, що на Київщині лабораторно підтверджений випадок загибелі свиней від африканської чуми. Цей випадок зафіксували в господарстві агрофірми “Глушки” в Білоцерківському районі Київщини.

Свиня, agravery.com
Свиня, agravery.com


За інформацєю начальника Білоцерківського міськрайонного управління Головного управління Госпродпотребслужби у Київській області Володимира Вовкотруба, зараз фахівці проводять заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника хвороби.

Саме тому встановлено суворий контроль за протиепізоотичної ситуації в населених пунктах району. Зокрема, зоною захисту визначено територію населених пунктів сіл Глушки і Безпечна, зоною нагляду – смт Терезине, с. Вільна Тарасівка, с. Олійникова Слобода с. Скребиші Білоцерківського району.

За дотриманням цього стежити поліція, їй доручено забезпечити ліквідацію стихійних місць торгівлі свинями і непереробленої продукцією тваринного походження.

Варто нагадати, що Знай повідомляв про ще один випадок захворювання чумою свиней. Тоді хворобу виявили у Кременецькому районі.

Крім того, Знай писав, що африканська чума свиней вражає тварин по всьому світу. Нещодавно в Китаї тисячі тварин були просто знищені з-за захворювання. А.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що президент Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин Марк Шиппі попередив людство про те, що африканська чума свиней набирає обертів.