Народний депутат Олександр Дубинський ініціював розслідування відносно Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міськадміністрації з-за держзакупівлі, яка стосувалася підбору персоналу для наглядової ради комунального підприємства «Київтеплоенерго». Виробництво внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під номером 12020100100005312, повідомляє медіаресурс нардепа dubinsky.pro.

Зокрема, Дубинський з'ясував, що результати тендеру були спотворені і могли мати корупційну складову. Обсяг закупівлі - до 3 млн грн. У ньому брало участь три компанії: ТОВ «Бойден Україна» запропонувало 1,91 млн грн; ТОВ «ХГР Україна» - 2,84 млн грн; ТОВ «Анкор Персонал Україна» - 2,92 млн грн.

“Спочатку переможцем визнали ТОВ «Бойден Україна», як компанію, що зробила найвигідніша пропозиція в 1,91 млн грн. Однак рішення було скасовано з невиразною причини. Заявили, що компанія не врахувала важливих зауважень до документації. Яких саме - незрозуміло. Тим не менш, місто вирішив переплатити 30% і визнав переможцем наступну за сумою пропозиції компанію - ТОВ «ХГР Україна». Їй згодні були заплатити 2,84 млн грн, і до документів не чіплялися. Хоча у неї немає скільки-небудь значного досвіду у великих держзакупівлі, і потрібно заплатити майже на мільйон більше”, - зазначає видання.

Втім, депутат Дубинський з'ясував, що ТОВ «ХГР Україна» має той же юридична адреса, що і співвласник іншого учасника тендеру — ТОВ «Анкор Персонал Україна»: м. Київ, вул. Льва Толстого, 3-А. тобто ТОВ «Анкор Персонал Україна» могло бути технічним учасником, а результати тендеру - підтасуванням.

“Міг мати місце факт змови, корупції, а також розтрати бюджетних коштів Києва. Всі ці підозри повинні розслідувати правоохоронні органи, і притягнути винних до відповідальності”, - резюмується в матеріалі.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще