В акваторії Києва, у Дніпрі, все частіше помічають медуз та риб, які є типовими представниками морської фауни. Такі зміни мають непокоїти українців, наголошують в Асоціації рибалок України.

Зазначається, що у Дніпровських водосховищах «морська риба-голка і дрібні медузи вже стали звичними мешканцями». Причина цього – стрімка зміна клімату та складу води в українських річках. У цьому винні люди, які набудували на берегах електростанцій, підприємства, міста, перекрили річку дамбами. До Дніпра зливають хімічні відходи та добрива, які змінюють склад води і руйнують класичну екосистему.

Користуючись ситуацією, до Дніпра переселилися істоти, які раніше населяли лише морські лимани.

Фото: Асоціації рибалок України
Фото: Асоціації рибалок України

Фото: Асоціації рибалок України
Фото: Асоціації рибалок України

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фото: Асоціації рибалок України
Фото: Асоціації рибалок України

Зокрема, у Дніпрі розвелася велика кількість амазонських прісноводних медуз, типових для Південної Америки. Раніше її зустрічали в Україні рідко, однак цього року їхня кількість зросла через занадто теплу зиму. Припускають, що їх завезли випадково чи випустили з акваріуму.

Інший «прибулець» в київських водах – риба-голка, яка є родичем морського коника. Ще донедавна вони не зустрічалися під Києвом.

Нагадаємо, що у Запорізькій області на берег викинуло величезну кількість медуз.

Вони лежать на березі великими купами, вмираючи на сонці. Люди кидають на ці купи нових медуз, виловлюючи їх з моря руками.

Також, тілами медуз усипана і коса Пересип. Багато водних мешканців і в самому морі.

У водах Азова найчастіше зустрічаються такі види медуз як корнерота і аурелія.

Як повідомляв портал Знай.uа, на запорізькому курорті жінку віднесло на матраці у відкрите море.

Також Знай.uа писав, що на курорті під Одесою до берега прибило десятки мертвих птахів.