Особу чоловіка, який влаштував захоплення заручників в автобусі в центрі Луцька, правоохоронцям вдалося встановити буквально в перші 15 хвилин після повідомлення про подію. З такою заявою на телеканалі "1+1" виступив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, правоохоронцям подзвонив сам злочинець, який повідомив про захоплення заручників у громадському транспорті і заявив, що його звати Максимом Плохим. Відразу після отримання дзвінка поліцейські почали з'ясовувати справжню особистість загарбника. На це пішло не більше чверті години, однак у пресі ім'я терориста вирішили не афішувати завчасно – щоб злочинець не зрозумів, що поліції відома його особу.

"Вчора о 9:25 на 102 зателефонував громадян, сказав, що він Максим Поганий і заявив, що затримав заручників в автобусі. Негайно почалася робота зі встановлення його реальної особистості. Відразу було ясно, що це псевдонім. Його особа була встановлена через 10-15 хвилин», - розповів Геращенко.

Він також зазначив, що над аналізом книги, автором якої є луцький терорист, працювали психологи. Їм вдалося скласти психологічний портрет зловмисника і встановити, що той підданий манії величі, впивається вчиненням протиправних дій і вважає несправедливим, що довгі роки свого життя йому довелося провести у в'язниці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, луцький терорист відпустив трьох заручників після відеозвернення Зеленського: "Дивитися всім!". 44-річний Максим Кривош, який захопив автобус у Луцьку і утримує людей більше 9 годин, відпустив трьох заручників після особистої бесіди з президентом Володимиром Зеленським і виконання ним вимоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа", провернула аферу з турпутівками на 700 тис. грн – поліція затримала винахідливу шахрайку. У Києві аферистка придумала схему обману і здерла останні гроші в довірливих городян. Зокрема, жінка продавала туристичні путівки і побутову техніку. Шахрайка брала гроші, а товар або послуги не надавала.

Також Знай.uа" писав, Венедиктова буде боротися з корупцією разом зі Швейцарією — НАБУ і генпрокурор підписали Меморандум. Офіс Генпрокурора і НАБУ підписали Меморандум зі Швейцарією про впровадження проекту повернення активів.