Не зважаючи на всі запевнення влади подбати про тих абітурієнтів, які в 2020 році були змушені проходити зовнішнє незалежне оцінювання пізніше звичайного з-за карантину по коронавирусу, українські військкомати продовжують «полювати» на молодь. Про це повідомили в телеграм-каналі «Київ зараз».

Згідно з повідомленням телеграм-каналу, в одному зі столичних військкоматів продовжують силою утримувати студентів. Про це стало відомо зі слів одного з учасників подій - абітурієнта, який надходить на магістратуру.

За словами молодого чоловіка, він з'явився в Дарницький військкомат ще у вівторок, 21 липня, для проходження медичної комісії.

Однак у військкоматі хлопця всупереч його волі затримали і насильно доставили на розподільний пункт. Тепер його звідти не випускають.

Студент зазначає, що під замком в аналогічній ситуації разом з ним перебувають ще двоє таких же «братів по нещастю». За словами молодої людини, в середу, 22 липня, його батьки повинні привезти до військкомату документи, які підтверджують, що він є абітурієнтом.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У телеграм-каналі нагадують, що зовсім недавно в київському військкоматі мала місце аналогічна ситуація, однак тоді утримуваних всупереч їх волі студентів відпустили після того, як у засобах масової інформації з цього приводу підняли галас.

Нагадаємо, на Тернопільщині військкомати продовжують розсилати повістки. План від області на весняний призов складає 550 осіб. При цьому на службу закликають юнаків, які вже встигли досягти віку в 20 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці закликають Володимира Зеленського зробити виключно контрактну армію", як він і обіцяв під час своєї передвиборчої кампанії навесні 2019 року.

Також портал Знай.uа писав, що українські призовники поскаржилися на дії військкомату: "Дзвонили в поліцію і прокуратуру". Після втручання Міносвіти випускникам шкіл у віці 18-19 років дали відстрочку, однак студентів, які збираються продовжити навчання в магістратурі, у віці до 25 років, це не стосується.