Київські хірурги провели унікальну операцію, вони вперше за 15 років пересадили серце. Його отримав 62-річний житель столиці.

Про це повідомляє пресслужба Інституту серця.

Так, стало відомо, що у Києві лікарі вперше за 15 років провели трансплантація серця. Цю операцію столичні лікарі зробили в Інституті серця МОЗ України. Зазначається, що хірургічне втручання пройшло повністю успішно.

Пересадку серця здійснював професор та кардіохірург Борис Тодуров з командою лікарів Інституту серця МОЗ України. Нове серце отримав 62-річний киянин Петро Володимирович, його рідне було настільки уражене, що врятувати його могла лише трансплантація.

Борис Тодуров, скріншот із відео


"Щира і безмежна вдячність родичам пацієнта, які надали дозвіл взяти органи, щоб урятувати інших людей. Печінку та 2 нирки доставили в Національний Інститут хірургії та трансплантології ім.Шалімова", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що донором для 62-річного киянина став молодий хлопець, якому було трохи більше 20 років, але його мозок, на жаль, вмер.

Трансплантація серця в Інституті серця

💥Трансплантація серця у Києві! Вчетверте в Ураїні і вперше в Інститут серця МОЗ України 📌Пересадку здійснив проф. Borys Todurov з командою лікарів Інституту серця МОЗ України Серце отиримав 62- річний киянин Петро, власне серце якого було настільки уражене, що врятувати його могла лише трансплантація. Велика подяка колегам із Лікарні швидкої допомоги в Києві. ❤Щира і безмежна вдячність родичам пацієнта, які надали дозвіл взяти органи, щоб урятувати інших людей (ще печінка і 2 нирки) #ІнститутСерця Команда лікарів: Гаврил Ковтун, Антон Шпачук, Сергей Шелудько, Максим Хартанович

Geplaatst door Інститут серця МОЗ України op Woensdag 15 juli 2020

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Дніпровські колеги столичних медиків провели складну операцію над 6-місячною дитиною. Відомо, що 7 липня в лікарні їм. Руднєва команда лікарів зробила справжнє диво – щелепно-лицьовий хірург, ЛОР-ендоскопіст, нейрохірург і анестезіолог провели складну операцію.

Як тільки фахівці провели всі необхідні дослідження і процедури, лікарям вдалося виявити новоутворення, яке локалізовано у верхній щелепі з поширенням на основну кістку, новоутворення носоглотки і ексудативний отит зліва. Медики відразу ж приступили до операції, яка тривала 4 години.Після операції всі функції дитини залишилися в нормі. На четверту добу дитина була виписана додому в задовільному стані.

Нагадаємо, що у Львові вперше провели операцію по пересадці серця.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Львівській області блискавка потрапила в жінку через розетку.

Також Знай.uа писав, що львів'янин зі старшим діагнозом потребує допомоги, щоб отримати шанс на повноцінне життя.