У період з 15 липня по 1 вересня 2020 року на Київщині буде тривати заборона на вилов раків.

Про це повідомляє Яготинська районна адміністрація.

Відповідно до біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства НААН України, основним зовнішнім чинником, який визначає терміни проходження всіх етапів життєвого циклу річкових раків є температура води.

Температурний режим водойм у третій декаді червня – першій декаді липня характеризувався відсутністю аномалій, температура води складала 22-25 градусівя Цельсія. У другій декаді липня на Київщині очікується підвищення температури повітря до 30 градусів Цельсія, що є чинником прискорення процесів росту раків. Також у раків може наступити проходження другої линьки саме з 15 липня по 1 вересня.

Привітання із Днем рибалки у віршах, Рexels.com
Привітання із Днем рибалки у віршах, Рexels.com

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За вилов раків під час заборони на порушника може чекати адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф до 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біресурсів).

До того ж, залежно від ступеня завданих збитків, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом). Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі до 3 400 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

За незаконний вилов правопорушнику нараховується такса для обчислення розміру відшкодування шкоди за кожного виловленого рака у розмірі 25,5 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Втік із супу: мережу розірвало відео розумного рака

Як повідомляє портал «Знай.uа» Франківчан змусять відмовитися від пива

Також «Знай.uа» писав, що Красуні-франківчанки пожертвували манікюром заради вудки: "Риболовля - жіноча справа"