В одному з озер, розташованих на території Києва, виявили велику кількість нафтопродуктів. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції, передає видання «Укрінформ».

За словами фахівця Держекоінспекції Сергія Волкова, мова йде про озері Опечень (Лугового) в районі Оболоні. Прибувши на місце виклику для проведення обстеження ділянки, співробітники екологічної служби виявили, що «в озері вже по коліно мазуту».

Волков додав, що водойма знаходиться на балансі у столичного комунального підприємства "Плесо", однак там роками не вживали жодних заходів для того, щоб виявити і зупинити тих, хто винен в такому масштабному забрудненні. Однак, це прямий обов'язок зазначеного підприємства.

"Ми виставили КП "Плесо" претензію на 700 тисяч гривень, акти і приписи», - розповів спеціаліст Держекоінспекції. За його словами, за фактом забруднення озера нафтопродуктами відкрито кримінальне провадження. Ситуація навколо водойми перебуває на контролі у місцевих активістів.

«А КП "Плесо" тим часом шукає спосіб уникнути санкцій», - обурився співробітник екологічної служби.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що українські екологи заявили про можливе зникнення унікального озера Світязь, в якому з кожним днем стає все менше води.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Японії створили незвичайний бар зі сміття.

Також портал Знай.uа писав, що в Криму російські військові вилили нафту в Чорне море, що може призвести до екологічної катастрофи.