Питання якості води є дуже важливим, адже вода - це один з найважливіших природніх ресурсів для людини. Щодо очистки питної води в Україні, то тут вона здійснюється за допомогою хлорування. Проте, наприклад, у Києві відходять від цього методу і приблизно за 2,5 роки планують повністю відмовитись від використання хлору для знезараження. Адже більшість киян скаржаться на його значний вміст та жорсткість води. Ще у 2014 році Віталій Кличко, балотуючись у мери Києва, обіцяв замінити цю речовину на більш сучасні реагенти. 3 роки тому було розпочато процес покращення водопровідних насосних станцій, але надто на якість води це не вплинуло, адже такі станції складають приблизно 10% питної води Києва.

З 2010 року якість води визначається Державними санітарними нормами. Цей документ має велику схожість з нормами ЄС, прийшовши на зміну застарілому радянському ГОСТу. Згідно з ним, якість води вимірюється за допомогою 90 бактеріологічних та фізико-хімічних показників. Проте, кияни не надто довіряють ствердженням про безпечність вживання такої води, віддаючи перевагу воді з бювету та магазину.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в курортній Кирилівці туристів "напувають" нафтою замість води.

Також сайт Знай.ua писав, що на Тернопільщині ситуація з водними ресурсами загрожує стати катастрофічною.

Нагадаємо, раніше повінь знищила пів Прикарпаття - збитки на мільярди.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще