У Києві на набережній Дніпра планують збудувати 5-кілометрову велодоріжку, але обійдеться вона місту як шестиполосна магістраль.

Про це написали на сторінці у фейсбук-спільноті Київ Корупційний.

Так, стало відомо, що у Києві планують збудувати 5-кілометрову велодоріжку від Поштової площі до моста Патона за 184,2 мільйона гривень, або 36,84 млн грн за кілометр. Ця доріжка буде складатися із 2 частин: виключно велосипедної - з асфальтобетону, покритого червоним шаром площею 13 тис. кв. м. та з велосипедно-пішохідної доріжки, покритої 1,7 тис. кв. м. тротуарної плитки.

Замовником виступила Служба автомобільних доріг у Київській області, виконавцем – компанія “Onur Construction International”.

велосипедисти, скріншот з відео
велосипедисти, скріншот з відео


Варто зазначити, що велоспільнота Києва до цієї дороги мала зауваження. Все через те, що велосипедисти будуть змушені рухатися з боку дороги що відділений від річки Дніпро. На їхню думку, була можливість опустити велодоріжку на нижню терасу набережної і тим саме вберегти велосипедистів від значної частини вихлопних газів.

Нагадаємо, у 2017 році був проведений капітальний ремонт 2,5 кілометрів Набережного шосе від Поштової площі до моста Метро. Ця міська магістраль має шість смуг та широкий тротуар. Тендер виграла компанія “Onur Construction International” з пропозицією у 123 мільйони гривень. Проте у підсумку роботи обійшлися у 103,6 млн грн. Фактично, кілометр будівництва обійшовся у 41,2 млн грн. Загалом, тоді було замінено 63,3 тис кв метрів асфальтного покриття, 3,100 кв.м. тротуарної плитки, 4,1 км відбійника, проведено озеленення та ремонт гранітного покриття набережної.

"Якою чиновники планують зробити велодоріжку, що її ціна сягає майже 200 млн. гривень? Чи дійсно там буде все, що задекларовано та чому її ціна в декілька разів вища за середньостатистичну? Відповідь ми отримаємо, коли закінчаться торги", - сказано у повідомленні спільноти Київ Корупційний.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Скріншот

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Харкові на дитячому майданчику комунальники пробурили портал в пекло.

Знай писав, що в Харкові в провал після ремонту дороги і труб провалився автомобіль.

Нещодавно Знай передавав, що в Яремче під жінкою і дитиною дорогу змило бурхливим потоком.