Стало відомо про те, що в Києві був оббитий ще один температурний рекорд. Такого не було більше ста років.

Таким чином, повідомляється, що з початку поточного року це вже 24 температурний рекорд столиці. Як виявилося, ніч на 5 липня в столиці була найтеплішою за останні 140 років. Про це повідомляє прес-служба метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

У Києві побитий черговий температурний рекорд, фото: Знай

В обсерваторії говорять про те, що за даними спостереження, ніч виявилась найтеплішою за великий проміжок часу. Температура не опустилася нижче, ніж 20,6 градусів тепла, а ось попередній рекорд становив 20,5 градусів за Цельсієм, і був побитий він в 1988 році.

Нагадаємо про попередній рекорд, який був побитий лише тиждень тому, а саме, середньомісячна температура повітря в столиці. Вона склала 21,7 градусів тепла, а це, на 3,5 градуса вище кліматичної норми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як вже раніше повідомлялося, це 24 температурний рекорд з початку року.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що в Україну прийде атмосферний фронт у вівторок, 7 липня, який принесе потужні дощі в більшості регіонів, зокрема в західних. При цьому східна частина країни постраждає від нестерпної спеки.

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила про ймовірності утворення смерчів.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.иа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.иа писав, коли літо "буде піч" по повній – синоптик назвав самий жаркий місяць 2020 року.