У Києві підлітки вирішили ловити водіїв, які порушують правила дорожнього руху. Попри погрози, які вони чують від водіїв, діти впевнені, що так вони можуть змінити світ на краще.

Про це повідомляє інформаційний портал thebabel.

Так, стало відомо, що два тижні тому п’ятеро київських підлітків об’єдналися й почали ловити автомобілі, які порушують правила дорожнього руху. Тепер вони щовечора влаштовують рейди на столичному районі Оболонь.


Діти зупиняють водіїв, що заїжджають на тротуари або їдуть по зустрічній смузі. У відповідь хлопці часто чують прокльони і образи, але деякі водії їх підтримують і допомагають. Підлітки назвали свій рух «Ділом пішохода», вони знімають порушників на відео та викладають в Instagram.

Наразі ця сторінка у соцмережі набрала близько 120 підписників та має вже 60 роликів. Щовечора рейд розпочинається о 18:30. Хлопці пильно стежать за тим, хто заїжджає на тротуар чи ще якось порушує правила дорожнього руху. Але найчастіше зауваження дітей ігнорують.

Підлітки звертаються до порушників, та просять опустити скло. Цього разу порушник виїхав задом на зустрічну смугу, намагаючись об’їхати затор. За кермом «тойоти» з «блатними» номерами — чоловік років 40, поряд сидить жінка.

Фото: thebabel


— Навіщо ви порушуєте правила?

— Я нічого не порушую, правила спочатку вивчи!

— Я правила знаю, а ви їдете по зустрічній смузі.

— Я зараз поліцію викличу!

— Викликайте.

— Сам викликай! Давай!

Водій наполягає, що має право їхати по зустрічній смузі, хлопці просять його повернутися у свій ряд.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Фото: thebabel


Таким чином менш ніж за пів години вони зупиняють із десяток машин. Також до хлопців із «Діла пішохода» час від часу приєднуються інші підлітки з району. Хлопці не відступають і знімають розмову на камеру.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні посилили покарання за водіння в нетверезому вигляді, тепер це кримінал — хто ризикує потрапити за ґрати.

Як повідомляв Знай.uа українці заплатять драконівські штрафи за порушення ПДР – "Як у Швейцарії".

Знай.uа писав, у Харкові п'яний водій потрапив у ДТП і "стрибав" на копа - заспокоювали всім районом.