Міністр юстиції Денис Малюська висунув пропозицію про те, як використовувати Лук'янівське СІЗО, яке вже кілька років хочуть переобладнати, а укладених перевести в новий будинок за межами Києва. Про це пише Укрінформ.

Малюська запропонував зробити замість камер номери готелю і стилізувати їх під справжні камери. Таку пропозицію він озвучив під час інтерв'ю 2 липня. Міністр зазначив, що передбачається розвантажити Лук'янівського СІЗО та частина ув'язнених перевести в київський слідчий ізолятор на Бориспільській трасі.

Далі Малюська заявив, що будівлі 19 століття не є привабливими для туристів, як історичний об'єкт. Він розглянув два варіанти – повний знос і будівництво нових торгових центрів і створення стилізованого під в'язницю готелю. Останній варіант поки не обговорювалося з бізнесом.

Малюска розповів і про те, що в камерах Лук'янівки містили багатьох відомих особистостей 19-20 століть. Він вважає, що якщо знайти документи, які дадуть точний номер камери, то це буде «туристичної бомбою» Києва. Після цього міністр юстиції зазначив, що для створення повноцінного туристичного об'єкта необхідно створити інфраструктуру та вивезти звідси ув'язнених, а також зробити ремонт. У висновку Малюська зазначив, що ці роботи не буде робити Мін'юст.

Нагадаємо, Знай писав, що Малюська не зміг викупити собаку на аукціоні, за нього це зробила заступниця.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Знай повідомляв, що в харківському СІЗО відкрилися камери і поліпшеними умовами і платним перебуванням.

Нещодавно Знай передавав, що Малюська похвалився яскравим шопінгом.