Кияни, втім, як і всі українці, незабаром можуть «нарватися» на чималі штрафи за ігнорування карантинних вимог. Зокрема, мова йде про відсутність медичної маски. Відповідний законопроект розглянув і прийняв Кабінет міністрів України.

Тепер за постанову повинні проголосувати депутати Верховної Ради. Якщо його приймуть, штрафи чекають всіх порушників, що з'явилися без маски в громадському місці або в транспорті. Таким чином, якщо у маршрутці їде пасажир без маски, оштрафують і його, і водія, який допустив правопорушення.

Нові штрафи для безмасочников складуть від 12 до 15 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, тобто 170-255 гривень – для самих громадян, які порушили закон. Для підприємців і власників транспортних засобів сума штрафу складе близько 3,4 - 5 тисяч гривень.

Це в рази менше, ніж було раніше, коли штрафи могли досягати 14-17 тисяч гривень. Проте в Кабміні і МОЗ сподіваються, що такі заходи допоможуть ефективніше контролювати носіння масок всіма громадянами.

Нагадаємо, раніше Киянам заморочат голову в транспорті - чого очікувати з 1 липня

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.ua» Під вікна до Зеленському знесли унітази та вимоги, українці на межі - "Ні міністру з липовим дипломом!"

Також «Знай.ua» писав, що У Києві можуть закрити метро - знову на таксі втридорога