В Україні виявили канал контрабанди рідкісних чорних алмазів з Індії в країни Євросоюзу. Про це розповіли в Київській митниці.

Наголошується, що контрабандисти переправляли через Україну дорогоцінні камені вагою більше 90 карат. Вони проходили по документації як синтетичні, тобто більш дешеві мінерали. Задекларована вартість одного такого синтетичного камінчика не перевищує восьми доларів.

При перевірці виявилося, що камінці розміром від одного до восьми міліметрів – не підроблені, а справжні, видобуті в Індії. У країні-виробнику їх ціна варіюється від однієї до трьох тисяч доларів за штуку.

Фото: Київська митниця
Фото: Київська митниця

При цьому в Європі вартість чорного алмазу в кілька разів перевищує індійську. Відзначається, що чорні алмази, або карбонадо, старше своїх звичних побратимів, які не мають ніякого кольору, майже на чотири мільярди років. Припускають, що входить до їх складу діамантовий пил сформувалася в результаті вибуху наднової мільярди років тому, на початку формування Всесвіту.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Цей мінерал стає все популярнішим серед ювелірів, після огранювання з алмазів виходять чорні діаманти.

Нагадаємо, українці нахабно перелізли паркан з Польщею під час брифінгу прикордонників і стали героями інтернету.

Як повідомляв Знай.иа, Польща скасувала авіарейси з України, скільки ще заробітчанам доведеться сидіти вдома.

Знай.иа писав, письменник визначив, як залишити заробітчан будинку - "Краще, ніж Угорщина".