У Києві та області за третій тиждень червня зафіксували небачений сплеск народжуваності. У період з 15 по 21 червня в Києві народилися 620 дітей. Про цей випадок розповіли в Міському науковому інформаційно-аналітичному центрі медичної статистики.

Варто відзначити, що в Україні в останні роки фіксують негативні показники. Міграція, еміграція і смертність роблять свою «чорне» справа. За останні 30 років в Україні зменшилося населення на 10 мільйонів і більше. На 1 січня 2018 року було зафіксовано 42 216 766 постійних жителів і 42 386 403 наявного населення.

В останні роки влада задумалася про повернення заробітчан в Україну і зниження трудової міграції, але конкретних кроків у цьому напрямі зроблено не було.

Населення України Фото: скріншот

Не так давно міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет провів цифрову перепис населення, яку піддали серйозній критиці. Він перелічив усіх, хто користується мобільними телефонами (дані мобільних операторів), дані статистичного обстеження, враховували дані реєстрів. Також використовувалися й інші методи. В результаті у Дубілета вийшло, що в Україні проживають 37 мільйонів 289 тисяч чоловік.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

За іншими даними, представленим девелопером Русланом Поганим, виявилося, що в Україні проживає ще менше людей – 28-29 мільйонів чоловік. Він також звинуватив владу в навмисному приховуванні реальних цифр і небажанні проводити реальну перепис населення.

Нагадаємо, Знай писав, що екс-минитр Дубілет показав, скільки українців проживає в Україні.

Знай повідомляв, що власник будівельної компанії розповів, скільки українців зараз фізично знаходяться в Україні.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні смертність вдвічі перевищує народжуваність.