У Києві невідомі розмістили над монументом «Батьківщині-матері» державний прапор України, на якому можна було розгледіти напис “Україна за сім’ю”. Відповідне відео акції, зняте за допомогою безпілотника, розмістили у соцмережах.

Підняття прапора стало реакцією на нещодавно розміщений там же прапор ЛГБТ-спільноти. Попередня акція відбувалася 21 червня, у день завершення онлайн-параду учасників ЛГБТ-спільноти України.

Цього року скандальний Марш рівності, який збирає не лише прихильників, але й противників вільної демонстрації нетрадиційних стосунків, не було проведено у Києві через карантин та заборону на масові заходи.

Однією із подій онлайн-маршу стало підняття прапору ЛГБТ над монументом «Батьківщині-матері» на території Музею історії України у Другій світовій війні. Тоді автори ідеї зняли свій перформанс на відео та назвали його “Мама зрозуміє та підтримає: бути різними добре разом”.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Вочевидь, така позиція до смаку не всім, і прихильники традиційної форми сім’ї вирішили відповісти ЛГБТ-активістам у аналогічній формі.

Нагадаємо, активісти KyivPride завдяки квадрокоптеру "підвісили" райдужний прапор до меча "Батьківщини-Мати". На відео все виглядає так, ніби монумент і справді тримає прапор.

Як повідомляв портал Знай.uа, Рада виступила проти криміналізації злочинів стосовно ЛГБТ.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні відкрився перший у світі інтерактивний музей прийняття ЛГБТ.