Іноді хочеться поринути у світ казок та міфів, щоб відсторонитися від всього навколо. Найвпізнаванішим героєм міфів є дракон. Без перебільшення, дракони — одні з найпопулярніших казкових істот, що вийшли за межі книжок та підкорили світовий кінематограф, відеоігри й інший маскульт.

Дракони бувають різні — в традиціях країн Далекого Сходу вони здебільшого зображуються добрими покровителями людей. Західній традиції притаманне зображення драконів злими істотами.

Щоб осунутися у світ казки на ВДНГ працює фентезі-парк «Живі дракони та Чарівні дерева». Тут зібрано 26 найпопулярніших драконів, які відомі сьогодні. Усі вони виконані у реалістичному розмірі, гарчать, рухаються та махають крилами. Деяких з них краще взагалі не чіпати, а дехто навпроти навіть дозволяє відвідувачам покататися верхи.

Фафнір


Фафнір — вогнедишний дракон зі Скандинавії. У минулому — чоловік, один з трьох синів короля гномів, якого жадібність перетворила на змія. До того, як потрапити в фентезі-парк ВДНГ, з’являвся в художньому фільмі «Перстень Нібелунгів» та в казках скандинавської міфології.

Джозаар


Джозаар — ще один вогнедишний дракон, якого було спіймано у Персії. Дуже підступна та лукава істота. У минулому він очолював армію демонів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Смауг


Смауг — вогнедишний крилатий дракон, про якого писав у своєму «Легендаріумі» Дж. Р. Р. Толкін. Один з головних героїв повісті «Гобіт, або Туди і звідти».

Шен Ланг


Шен Ланг — китайське божество. Дракон, що має владу над повітрям, кліматом, а також є володарем життя і смерті. Шен Ланг настільки могутня істота, що на Батьківщині йому свого часу поклонялися в храмах, а дехто продовжує поважати й любити Шен Ланга ще і сьогодні. Цей дракон дуже любить подарунки і йому їх приносять вдосталь, адже якщо залишити Шен Ланга без дарів, він може розізлитися та покарати людей поганою погодою. Тоді помре врожай і не буде їжі на столі.

Угорський хвосторіг


Угорський хвосторіг — один з найбільш популярних драконів з Гаррі Поттера. Особливо небезпечний через свого засіяного шипами хвоста, який використовує як ударну зброю.

Малефісента


Малефісента — королева зла, що колись вела відокремлене життя в зачарованому лісі, оточена казковими істотами. Проте після того, як до світу Малефісенти вдерлися люди, їй довелося стати на захист своїх підданих, закликати на допомогу могутні темні сили та перетворитися на злого дракона.

Спайксторм


Спайксторм — дуже добрий японський дракон. До того ж він вегетаріанець.

Рюджин


Рюджин — дракон, що може перетворюватися на людину. Рюджин — найважливіший із драконів японської міфології, тому про нього існує чимало легенд.

Кока


Кока — ще один відомий дракон родом з Португалії. Його суперсила — міцні крила.

Фентезі-парк «Живі дракони і Чарівні дерева» працює на ВДНГ щодня, з 10:00-20:30 по буднях і з 10:00-21:00 у вихідні.

Нагадуємо, що нещодавно київські пожежники створили незвичайний корпоративний календар на наступний рік.

Як повідомляв Знай.uа ,у Львові скасували раніше анонсований концерт групи Faktor-2.