У Києві помітили псевдоволонтерку, яка стверджує, що збирає кошти для онкохворих дітей. Своїм «ремеслом» вона займається на перший рік, і кияни вже знають «благодійницю» в обличчя. Однак поліція не поспішає припиняти її діяльність, стверджують містяни у спільноті «Київ оперативний» в соціальній мережі Facebook.

«Цікаву панянку зустрів прямо на Майдані Незалежності наш підписник. Нічого такого, просто вона ходила в центрі міста і збирала кошти на ліки для хворої дитини. Підходить абсолютно до всіх і просто клянчить, а коли кошти не дають - починає лаятися і ображати», - зазначають у спільноті.

«Перше і найдивніше, що дивно виглядає – скриня, куди жінка збирає кошти. На перший погляд, скриню опломбовано, але це лише на перший погляд - ми знайшли місце, де здійснено отвір, через який можна спокійно діставати кошти», - стверджують автори посту.

При цьому на всі питання про стан дитини, діагноз і так далі жінка дає номер директора своєї організації.

«З‘ясувалося, що директор працює кур’єром у Glovo і навіть не знає, у якому районі знаходиться офіс організації, де він директор», - зазначають у спільноті.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Сама ж жінка стверджує, що це не робота, а благодійність, і цим вона займається вже четвертий рік (що і підтверджують місцеві мешканці). За її словами, за цей час вони допомогли 56 дітям із важкими діагнозами, і з цих грошей вона не отримала ні копійки.

«Віддавати свої кошти подібним особам - ваша особиста справа, нам це здалося, як мінімум, дивним. Тому, на місце були викликані правоохоронці, які отримали заяву і прохання розібратися із цією особою», - резюмують у спільноті.

Фото: «Київ оперативний»
Фото: «Київ оперативний»

Фото: «Київ оперативний»
Фото: «Київ оперативний»

Фото: «Київ оперативний»
Фото: «Київ оперативний»

«Я цю "мадам" пам'ятаю ще з 6-го липня минулого року... Ми тоді повернулися з чоловіком і дітьми з моря, і вона до нас пристала на вокзалі... Після нашої відмови почала проклинати, цитую: "Коли твої діти подихати будуть, тобі ніхто не допоможе"... Є заява на неї в поліцію з тією ж датою. Але ні відповіді, ні привіту, як то кажуть ... Невже хтось ведеться на те що вона допомагає нужденним дітям??? Для тих, хто сумнівається, додаю фото з її товаришем», - написала у коментарях киянка.

Фото: «Київ оперативний»
Фото: «Київ оперативний»

«Отакої. З такою зовнішністю могла б підкорювати світовий подіум високої моди, брати призові місця на конкурсах краси, або просто вийти заміж за будь-якого шейха, а вона дітям допомагає. Свята жінка!», - іронізують коментатори.

Нагадаємо, "Укрсиббанк" витирає ноги об своїх клієнтів.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк відмовився повертати гроші онкохворому клієнту.

Також Знай. ua писав, що в Приватбанку уточнили, скільки доведеться заплатити "зверху".