У Києві незабаром може з’явитися канатна підвісна дорога. Починатися вона має від Арки дружби народів, а закінчуватися – на Трухановому острові на Дніпрі. Відповідний інвестиційний конкурс оголосили у Київській міській держадміністрації.

У документі, опублікованому на сайті КМДА, зазначається, що замовником реалізації цього проекту має стати комунальне підприємство з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду Києва "Плесо".

Над розробкою орієнтовних техніко-економічних показників та можливими передпроектними пропозиціями щодо майбутнього об'єкту працюватимуть у комунальному підприємстві "Київське інвестиційне агентство".

Очікується, що довжина майбутньої канатної переправи орієнтовно має скласти понад півкілометра – близько 530 метрів.

При цьому у КМДА наголосили, що реалізація проекту не має супроводжуватися руйнуванням та пошкодженням «об'єктів культурної спадщини», які оточуватимуть місця старту та фінішу канатної дороги. Облаштовувати фундамент під конструкції дороги не планують.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит В Україні оновили правила для виїзду за кордон "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Нагадаємо, раніше на Львівщині блискавка потрапила в підлітка.

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Дніпром будинок і магазин обвалилися через пролиту кислоту.

Також "Знай.uа" писав, що під Дніпром в річці потонув маленький хлопчик.