У Києві ухвалили рішення про посилення контролю за дотриманням вимог карантину, введеного через коронавірус. Про це стало відомо з онлайн-брифінгу мера столиці Віталія Кличка у соціальній мережі Facebook.

За його словами, посилення заходів безпеки – вимушена міра для столичної влади. На вулицях міста працюватимуть «мобільні групи контролю», які слідкуватимуть за дотриманням карантинних вимог.

До складу цих груп увійдуть представники «районних державних дміністрацій, Державної продспоживслужби, Департаменту благоустрою, поліції та муніципальної охорони». Серед їхніх обов’язків - щоденна перевірка того, як у місті дотримуються протиепідемічні вимоги у закладах торгівлі, громадського харчування, у галузі надання побутових послуг.

У тому випадку, якщо будуть виявлені порушення, на працівників та власників таких закладів буде складено адміністративний протокол.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кличко нагадав, що відповідний штраф може досягати від 17 до 51 тисяч гривень. Якщо порушником виявиться заклад, штраф складатиме від 34 до 340 тисяч гривень. Якщо порушення будуть надто суттєвими, такий заклад буде закрито.

Лише за останній місяць у столиці було перевірено понад дві тисячі об’єктів, і складено понад три сотні протоколів.

Нагадаємо, раніше Харків'яни знову можуть літати, але список міст обмежений

Як повідомляє портал «Знай.ua» лікар з Харкова розкрив правду инфекционки, медик в розпачі - "Не сподівайтеся, що всі встигнуть врятувати"

Також «Знай.ua» писав, що Харків'яни масово "чхають" на масочний режим в метро - літо, жарко