У Києві розквітло неймовірно красиве тюльпанове дерево. На унікальну для наших широт рослину можна подивитися в ботанічному саду імені Гришка, що знаходиться на Печерську.

Про це повідомляє ботанічний сад на своїй сторінці у Фейсбуці.

На особистій сторінці ботсаду опубліковані яскраві фото великих квіток на дереві. Цікаво,то що тюльпанове дерево відноситься до сімейства магнолієвих.

"Перші квіточки тюльпанового дерева Liriodendron tulipifera L. розквітли на ділянці магнолій. У Європу вперше ці дерева потрапили в 1688 році. В Україні культивується з 1737 року", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

фото: ботсад імені Гришка (Фейсбук)
фото: ботсад імені Гришка (Фейсбук)

ДОВІДКА

Ліріодендрон - ліріодендрон тюльпановий, або лиран (лат. Liriodendron tulipifera)- велике листопадна рослина, що має стрижневу кореневу систему. Також його називають справжнім тюльпановим деревом. Належить воно до сімейства Магнолієвих. Батьківщиною виду вважаються східні території Північної Америки.

Дорослі особини досягають у висоту понад 50 м. Ширина крони іноді перевищує 1,5 м.

фото: ботсад імені Гришка (Фейсбук)
фото: ботсад імені Гришка (Фейсбук)

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Дніпрі розквітло унікальне дерево з Китаю, справжнє диво - "У нас вперше"

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Львові зацвіло тюльпанове дерево - ідеальне місце для побачень

Також «Знай.ua» писав, що Поле під Франківському покрив величезний білий "килим", і це не сніг - казкові кадри