У Києві планують перейти на нову систему очищення питної води, однак цей процес може затягнутися. Про це розповіли в прес-службі КМДА.

Наголошується, що зараз для цієї мети по-старому використовують препарати хлору. Однак у світі та в деяких містах України вже давно використовуються більш зручні і безпечні засоби знезараження, які не наносять шкоди людському здоров'ю.

У «Київводоканалі» також задумалися над альтернативою для хлору. За словами генерального директора «Київводоканалу» Дмитра Новицького, при зміні реагенту на більш сучасний водопровідна вода перестане неприємно пахнути і отримає більш високу якість.

Разом з тим, зазначив Новицький, боятися запаху «хлорки» від води з крана не варто. В даний час переважна кількість столичних жителів отримують воду, знезаражену із застосуванням хлору. Характерний запах гарантує безпеку вживання такої води в їжу і для купання.

Він додав, що водопровідну насосну станцію «Мінська» вже перевели на знезараження води із застосуванням гіпохлориту натрію, на черзі – інші насосні станції. Проте весь процес модернізації очищення води для столиці займе не менше двох років.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, ВООЗ змінила рекомендації щодо користування масками.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні дві області повертаються до більш жорсткими карантинним заходам.

Також Знай. ua писав, що Трамп заявив про створення вакцини від covid-19.