Стало відомо про те, що Київ накриває аномальна спека. Такого не було вже давно.

Таким чином, повідомляється, що 2020 рік побив усі рекорди зі спеки, як мінімум в столиці. Наприклад, 10 червня 1885 року, вченими була зафіксована температура повітря в 26,3 градуси тепла.

Літо в Києві б'є всі рекорди, фото: скріншот

Цей рекорд не був побитий довгі роки, і ось, в цей же день 2020 року була зафіксована температура в 26,6 градусів.

А ось, крайня ніч, 12 червня, стала найтеплішою за останні 140 років. При цьому, наголошується, що потепління прийшло досить різко.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Літо в Києві б'є всі рекорди, фото: Знай.UA

Ще на початку червня фахівці говорили про те, що в Україні досі не прийшло справжнє літо, так як погода залишала бажати кращого. Лили дощі, а на Закарпатті і зовсім випав сніг.

Відомий український синоптик Наталка Діденко пише про те, що в найближчі вихідні очікуються періодичні дощі, і можливо навіть будуть гриміти грози. І тільки потужний антициклон і область підвищеного атмосферного тиску над Середземномор'ям організують суху погоду.

Україна в циклонах і фронтах. Західні дощі підуть далі по території, а вже в неділю захопить більшість українських областей. І тільки Схід буде далі протистояти вологій погоді.

Нагадаємо, Україну накриє температура +30 і палюче сонце – синоптик назвала дату. На Трійцю в Україну прийшло синоптичні літо.

Як повідомляв портал Знай.іа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.іа писав, що червень 2020 буде зовсім не таким, як всі чекають – офіційний прогноз погоди від Укргідрометцентру.