У Києві через ускладнення епідеміологічної ситуації можуть посилити карантинні обмеження. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час свого онлайн-брифінгу в п'ятницю, 12 червня.

За його словами, якщо кількість випадків зараження на 100 тисяч населення досягне 24 осіб, карантин посилять. Однак поки що цей показник становить 16 осіб на 100 тисяч населення.

З карантинних заходів, яких торкнеться посилення, столичний градоначальник назвав обмеження доступності публічних місць і місць масового скупчення людей: магазинів, торгово-розважальних центрів, ринків, дитячих садків та інших закладів.

Разом з тим, нинішня ситуація ще «терпить», тому від подібних заходів обмеження поки відмовилися. Якщо захворюваність продовжить рости тими ж темпами, киян знову відправлять на жорсткий карантин.

Імовірно, різкий сплеск захворюваності в місті спровокований пом'якшенням карантину і відновленням роботи низки громадських місць.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, ВООЗ змінила рекомендації щодо користування масками.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні дві області повертаються до більш жорсткими карантинним заходам.

Також Знай. ua писав, що Трамп заявив про створення вакцини від covid-19.