У Києві зафіксували черговий температурний рекорд. Про це розповіли фахівці Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Зазначається, що після незвично холодного і дощового кінця травня Київ пережив найгарячішу ніч в історії спостережень за погодою – за останні 140 років.

Майже за півтора століття температура повітря у ніч на 11 червня в Києві вперше не опускалася нижче 20,6 градусів вище нуля.

Такої гарячої ночі на 11 червня в столиці України ще не було.

Разом з тим, день 10 червня побив температурний рекорд – повітря прогрілося до 26,3 градусів вище нуля вперше за останні 135 років метеорологічних спостережень у Києві.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Між тим, вже на цих вихідних киян чекають грозові дощі зі зливами, які трохи знизять рекордні показники температури повітря.

Нагадаємо, Україну накриє температура +30 і палюче сонце – синоптик назвала дату. На Трійцю в Україну прийшло синоптичні літо.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що червень 2020 буде зовсім не таким, як всі чекають – офіційний прогноз погоди від Укргідрометцентру.