У Київській міській раді візьмуться за розгляд питання про демонтаж памятника радянському військовому діячові Миколі Ватутіну. Відповідна петиція на сайті міської ради набрала необхідну для цього кількість голосів.

Питання про знесення пам’ятки радянської доби розглянуть найближчим часом під час засідання постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Раніше в столиці розгорілися дебати через те, що частина містян вважає недоречним демонтаж монумента. В Інституті національної пам’яті зазначили, що меморіал є місцем поховання воєначальника, а, отже, декомунізації не підлягає. Для того, щоб перенести в інше місце могилу радянського генерала Ватутіна, необхідно отримати згоду його родичів.

Фото "Вечірнього Києва"
Фото "Вечірнього Києва"

«Ідея перенесення могили назріла вже дуже давно. Біля будівлі Верховної Ради може бути лише парк, а не кладовище більшовиків», – наголошує у своєму зверненні до міської влади автор петиції Вадим Поздняков.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", представники російської православної церкви зажадали "переселить" тіло Леніна з Мавзолею в інше місце.

Нагадаємо, що на Закарпаття в місті Чоп в рамках декомунизации з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, якого викупили за скажені гроші.

Також повідомлялося, що звичайний киянин одного разу вранці зустрів у метро звичайної людини у футболці зі Сталіним. І це не дуже добре закінчилося для другого.