У Броварах, що поблизу Києва, дівчинка випала з гойдалки і покалічилася. Про це повідомили спільноті «Київ оперативний» в соціальній мережі Facebook, посилаючись на повідомлення місцевої поліції.

Зазначається, що нещасний випадок стався у міському Парку Перемоги. На одному з майданчиків діти від 8 до 14 років каталися на гойдалці. Вони сильно розгойдалися, внаслідок чого з гойдалки випала восьмирічна дівчинка. Інші діти не помітили її падіння, і продовжили розвагу. Внаслідок цього дитина потрапила під гойдалку і сильно скалічилася.

Дитину врятували випадкові свідки події. У поліції зазначають, що батьки не слідкували за дівчинкою, тому відповідатимуть «за неналежне виконання батьківських обов’язків».

Дитину госпіталізували до реанімації, у неї – перелом ноги та плеча, забій спини та голови.

У коментарях українці зазначають, що в цій ситуації винні батьки, які не слідкували за дитиною та не пояснили, що така гойдалка призначена для дітей з інвалідністю, які змушені пересуватися в інвалідних візках. Для здорових дітей – це не розвага.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

«Це гойдалка і майданчик для дітей з обмеженими можливостями, але там постійно юрба дітей на цих гойдалках, і розгойдують її, стоячи на ній зверху по декілька людей. Жахлива картина. Ні батьки, ні діти не розуміють, наскільки небезпечним може бути неправильне використання дитячих гойдалок», - пишуть городяни.

«Дівчинку дуже шкода, але - гойдалка ця призначена для дітей з інвалідністю, які пересуваються на колясках!!! І зазвичай на них є напис про це... Чому батьки здорових дітей не пояснюють цього своїм дітям? Для мене, як мами саме такої дитини з інвалідністю, не зрозуміло це... Тим більше мова йде про вік 8-14 років, коли вже мали би розуміти, які можуть бути наслідки, якби ж їм про це доступно розказали батьки. Але… далеко не всі дорослі знають, що це за гойдалка і для кого вона призначена... Просто у нашому суспільстві багатьом легше думати, що діти з інвалідністю не мають права на якісь дитячі розваги, наче вони не такі ж діти, як здорові...», - обурюється одна з коментаторок.

«Мало того що дитя в лікарні, ще й по судах затягають... Бідні батьки», «За дітьми дивитися потрібно. Гойдалка тут явно ні до чого. Я років 12 тому за дитиною теж не вслідкувала, в результаті шрам від гойдалки на губі (легко відбулися)», «Це ж не качеля, а якась машина для вбивства, особливо низ. Замість гумового покриття – бетон», - додають українці.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Харкові виявили тіла матері і дитини, "стрибунів" з вікна.

Також Знай писав, що поліція розповіла подробиці загибелі матері і дитини.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові знайшли дворічну дитину без нагляду дорослих.