Київський рибак Ярослав Бесклубенко, який вирушив відпочити з вудкою на озеро Алмазне у Деснянському районі, розповів в соціальних мережах про незвичайний улов. Відповідні фото він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

На фото – досить незвичайного виду рибка, яку українці не відразу змогли впізнати. Риба має яскраве, строкате забарвлення і гострі спинні плавці.

"Це чудовисько я зловив сьогодні. Якась дика помісь карася, йоржа і піраньї. 40 років ловлю рибу, а такого звіра бачу вперше. Хто знає, що це?" – підписав знімок рибак.

Фото, Facebook Ярослав Бесклубенко
Фото, Facebook Ярослав Бесклубенко

Йому в коментарях відповіли, що це, швидше за все, сонячний окунь - прісноводна риба родом з Північної Америки. В Європу він потрапив майже століття тому як акваріумна рибка, але зумів потрапити у відкриті водойми і прижився.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зазвичай ці риби не виростають більше 10-20 сантиметрів, але на батьківщині може досягати і 40 сантиметрів в довжину. В Україні відомий досить давно, але зазвичай водиться в південних водоймах. Через потепління даний вид риб почав просуватися на північ, і все частіше зустрічається в Київській і Волинській областях.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі розгорівся скандал через вигулу дітей на майданчику для собак.

Як повідомляв портал Знай.uа, у дніпровському яхт-клубі "Січ" повідомили про масове знищення місцевих птахів лисицями.

Також Знай.ua писав, що у Дніпрі в слідстві зливи розмили Селянський узвіз.