Зовсім недавно в соцмережах з'явилося повідомлення про те, що в перші дні літа Київщину засипало снігом. Відповідні фото поширювалися по паблікам і групам України. Знімки приголомшили не тільки простих громадян, але і синоптиків, які снігу не спостерігали і відповідних для його утворення погодних умов – теж. Про це повідомив метеоролог Ігор Кибальчич на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Вже не перший рік помічаю, що досить часто вказується в заголовках новин рясне випадання нібито снігу в теплу пору року (зазвичай з травня по вересень) в різних районах України. Насправді - це велика помилка, адже на фотографіях, якими діляться очевидці, зовсім не сніг, а скупчення дрібного граду», - написав він.

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

«Якщо їх розглянути близько, можна помітити, що це – скупчення дрібних крижаних кульок, розмірами 5-10 мм, часто наполовину розталих», - уточнює Кибальчич.

«Що ж стосується гірських регіонів, то в Карпатах саме сніг може випадати і в травні і в червні (під час періодів арктичних вторгнень і суттєвих похолодань), в цьому немає нічого дивного, оскільки тут пряму роль відіграє висота місцевості», - додав він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Дрібний град - small hail, як зазначено в міжнародному атласі хмар ВМО, це перехідна форма між сніговою крупою і цим градом», - пояснив синоптик.

Нагадаємо, раніше під Харковом град знищив полуницю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Червні у Львові розпочнеться сезон дощів.

Також Знай.uа" писав, що зима накрила українців під кінець травня.