Сьогодні день Києва, місту на Дніпрі виповнюється 1538 років У зв'язку з карантином місто відсвяткує своєї черговий день народження з мінімальною кількістю заходів. Однак свято буде не менш яскравим, ніж раніше, пише Страна.

Міська влада підготували на цей день включення міських фонтанів і навіть пробіг під каштанами. Останній захід пройде онлайн. Офлайн насолодитися спілкуванням і святом можна буде на виставці квітів, велопробігу, регаті і фестивалі їжі. Проте всі ці події будуть проводитися з урахуванням карантинних заходів.

31 травня почнуть свою роботу міські фонтани, до вечора включиться підсвічування. Так, почнуть працювати "Хрещатик", "Каскадний", "Водяний шар", "Засновники Києва", фонтани на Русанівському каналі і на Майдані. Запрацює фонтан на Великій Васильківській.

Київ відзначає День міста Фото: скріншот

У форматі онлайн пройдуть такі заходи, як "Пробіг ONлайн під каштанами", Фестиваль короткометражного кіно "Чилдрен Кінофест", а також новий цікавий проект "На карантині з Plan B". Пробіг можна буде провести, встановивши рамку в соцмережі. Всі внески будуть спрямовані на допомогу лікарям, які борються з коронавірусом. Фільми кінофестивалю будуть доступні на сайті заходу. Новий проект "На карантині з Plan B" передбачає проведення лекцій та воркшопів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Історія Києва

Вперше день міста Київ зазначив у 1982 році. Тоді столиця України відсвяткувала 1500-річний ювілей. Офіційно свято відзначили 31 травня 1987 року. З 1984 року на Андріївському узвозі проводяться, стали традиційними вернісажі і художні виставки. У 1991 році Київ став офіційною столицею незалежної України і відзначає свій день народження з тих пір тільки в цьому статусі.

Київ – власник найстарішого метро в Європі. Найглибшою стала станція Арсенальна, яка пішла під землю на 105 метрів.

Нагадаємо, Знай писав, що стала відома афіша святкових заходів до Дня Києва 31 травня 2020 року.

Знай повідомляв, що до Дня Києва в місті заспівали свої пісні навіть пам'ятники.

Нещодавно Знай передавав, що кияни вимагали Кличко повернути каштани на Хрещатик.