Київ зумів увійти до десятка міст із найкращим рівнем розвитку економіки спільного користування. Це так звані шерингові послуги. Відповідний рейтинг опублікували у Consumer Choice Center, передають у прес-службі КМДА.

Оцінку проводили за вільністю та легкістю доступу до сервісів на кшталт Uber та Airbnb, а також сервісів прокату електронних самокатів, автомобілів та можливості взяти автомобіль в оренду у приватного власника.

Оцінювалася також можливість доступу через мобільний додаток до столичних спортзалів та фітнес-центрів.

Найкращими у рейтингу доступності стали Таллінн, Вільнюс, Рига, Варшава, Київ, Сан-Паулу, Тбілісі. Загалом оцінюванню підпадали понад півсотні міст світу.

На думку авторів рейтингу, шерингові сервіси роблять міста більш відкритими та дружніми до приїжджих, зручнішими для їх мешканців. Чим більше різноманіття подібних послуг продемонстрували обрані міста, тим вищим в результаті оцінювання став їхній рівень у рейтингу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, раніше під Чорнобилем рятувальники знайшли двох малюків, які жили в лісі.

Як повідомляв портал "Знай.ua" у Харкові виник фонтан посеред дороги.

Також "Знай.ua" писав, що військовий вертоліт врізався в землю на повній швидкості.