В Києві ухвалили рішення про перенесення початку пляжного сезону. Про це повідомили в КМДА.

Якщо раніше міська влада обіцяла почати купальний сезон у столиці відразу з початком літа, з 1 червня, то за новими даними киян почнуть пускати на централізовані пляжі тільки з 7-10 червня.

За словами головного санітарного лікаря столиці Олега Рубана, щоб отримати право на прийом відпочиваючих, пляжі зобов'язані пройти перевірки та отримати санітарні паспорти. Перевіркою пляжів у столиці займаються співробітники Госпотребслужбы та Управління з надзвичайних ситуацій. Вони обстежили і ще проводять обстеження на 14 пляжних зонах міста – беруть проби піску, води з річки та з питних фонтанчиків. Тільки тоді, коли перевірки будуть завершені, пляжів видадуть санітарні паспорти і дозволять відкритися. Попередньо, цей процес займає від тижня до десяти днів.

Найвірогідніша дата відкриття пляжного сезону – 10 червня. Купатися дозволять, коли температура води досягне 17-18 градусів тепла. Поки що вода в Дніпрі не прогрівалася вище 15-16 градусів.

Нагадаємо, в два рази більше, ніж у Європі - Ахметова звинуватили у завищенні ціни на електроенергію для українців.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям виплатять додаткові лікарняні, хто отримає гроші.

Також Знай.uа писав, позиція міністра Криклія щодо відкриття метро вилізла боком - "Радянський вахтер".