На Київ швидко насувається потужна стихія – грозові зливи з сильним вітром. Про це повідомляють в Українському гідрометцентрі, попереджають рятувальники ДСНС.

Так, за інформацією, наданою синоптиками, в четвер, 28 травня, в столиці України очікують рясні опади.

У місті вже оголосили жовтий рівень небезпеки, а комунальні служби готують спеціальну техніку для дій у випадку підтоплення вулиць: до злив підготували понад семи десятків одиниць спецтранспорту та спецзасобів, серед яких - мотопомпи, гідромонітори і насосні станції.

Скрін, Укргідрометцентр

Очікується, що вітер може посилитися до 15-20 метрів за секунду, тому потрібно з особливою обережністю паркувати автомобілі на вулицях і по можливості сховатися від негоди в надійному місці – магазині чи під'їзді.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Метеорологи відзначають, що дощову і вологу погоду в Україну несе циклон з Європи. Погодні умови сьогодні значно зіпсуються не тільки на Київщині, а й по всій території країни.

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температури. І такі температурні гойдалки українці будуть відчувати все літо.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що червень 2020 буде зовсім не таким, як всі чекають – офіційний прогноз погоди від Укргідрометцентру.