Народні депутати від Слуги народу подали в Окружний адміністративний суд Києва позовну заяву, в якій вимагали визнати символіку дивізії СС «Галичина» нацистської. Суд став на бік позивачів і заборонив символ. Про рішення суду розповів нардеп Максим Бужанський у своєму Телеграм-каналі.

Народний обранець написав, що це те саме діло, від якого колишній керівник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович ховався 3 роки від суду.

«Дії Інституту Нацпам'яті визнали незаконними, так само як і демонстрацію символіки 14ї дивізії ваффен - СС Галичина».

Рішення Окружного суду Києва Фото: Максим Бужанський Телеграм-канал

Нардеп далі став загрожувати посадками за пропаганду нацизму. Бужанський ж розійшовся не на жарт і заявив, що не бачить іншого шляху, як саджати у в'язницю колишнього керівника Інституту національної пам'яті.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Пост Бужанського в Телеграм-каналі Фото: скріншот

Володимир В'ятрович ніяк не відреагував на цей інцидент, але ще в 2017 році він писав на своїй сторінці в Facebook, пише Інформатор, що знак дивізії СС «Галичина» використовується в багатьох країнах світу, як знак різних військових організацій. Він також зазначив, що в Канаді проводилося розслідування військових злочинів учасників цієї дивізії, яке показало, що такі дії окремих військових не були доведені. В'ятрович зазначив, що символіка дивізії СС «Галичина» не підпадає під законодавство України про заборону символів тоталітарного режиму.

Нагадаємо, Знай.иа писав, що пішов з життя воїн УПА, який допоміг народитися незалежній Україні.

Знай.иа повідомляв, що побратим Бандери відсвяткував 98-й день народження.

Нещодавно Знай.иа передавав, що Ірина Фаріон пообіцяла стати більш запеклою та жорсткою по відношенню до малоросійського лицемірства.