У Києві тривають поліцейські рейди з виявлення порушників правил вигулу домашніх улюбленців. Про це розповіли в управлінні превентивної діяльності Національної поліції у столиці.

Як зазначається, лише за суботу та неділю, 23-34 травня, було проведено майже чотири сотні профілактичних бесід із власниками собак. Складено понад півсотні протоколів.

За неправильний вигул собак власникам загрожує «смішний» штраф – від 17 до 51 гривні.

Правоохоронці нагадують, що вигул тварин має бути безпечним – як для самих улюбленців, так і для оточуючих. Пес має бути на повідку, в ошийнику з особистим номером, а у випадку, якщо тварина є представником небезпечної породи – ще й у наморднику.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Разом із тим киян обурила активна діяльність поліцейських. На думку деяких коментаторів, правоохоронці не «розуміють різниці між собакою потенційно небезпечної породи та собакою, визнаною небезпечною». Крім того, люди скаржаться на брак місць для вигулу улюбленців.

Нагадаємо, під Львовом старий покинув собаку посеред поля і вдарив по газах — шкуродера шукають усім містом.

Як повідомляв Знай.uа малюка Нуббі хотіли приспати, але господар не дозволив – історія пітбуля без лапок зворушить кожного.

Знай.uа писав, на Волині шкуродер викинув кота з вікна і знімав знущання на камеру.