Акція протесту під Кабінетом міністрів сьогодні проходить у Києві – там зібралися як прихильники, так і противники об'єднання територіальних громад. Прямий ефір з місця події вів Ян Доброносов в соціальній мережі Facebook.

Зокрема, мітингують ті, хто виступає за утворення Стебливского ВІДГ на Львівщині. До людей вийшов представник секретаріату Кабміну, яким протестувальники передали лист зі своїми вимогами.

Крім того, під Кабмін приїхали люди з Черничанского ВІДГ, з найвіддаленішого села Ізмаїльського району Одеської області.

«У нас полюбовно вирішили з'єднатися три села. Але нам всіляко перешкоджають! Нам надходять погрози від районного начальства», - ділиться одна з активісток, додаючи, що жителі села кинули роботу, щоб дістатися до Києва і донести свої вимоги керівництву країни.

«Спали в автобусах. Ми тут зі вчорашнього дня», - додає вона.

«Дуже шкода, що таке відбувається по всій Україні. Зараз ВІДГ утворюються на догоду конкретним людям», - вважають коментатори до відео.

Нагадаємо, рік президентства Зеленського - дивитися прес-конференцію онлайн. 20 травня відбудеться прес-конференція президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський розповів, що зміниться в Україні з 22 травня - запуск транспорту, відкриття дитячих садочків і багато іншого

Також Знай.uа" Зеленський розкрив деталі зустрічі з Путіним - "Не відпускаємо....". Почалася прес-конференція президента України Володимира Зеленського