Після ослаблення карантинних заходів у Києві були відкриті продуктові ринки і магазини. Однак умовою їх повернення до роботи було суворе дотримання карантинних норм. Разом з тим, як виявилось, не всі їх дотримуються. У зв'язку з порушеннями санітарних вимог у столиці вже закрили один з ринків, повідомив мер Києва Віталій Кличко у ході онлайн-конференції в соціальній мережі Facebook.

Наголошується, що йдеться про продуктовий ринок «Десна». Туди після перевірки Держспоживслужби направили наряд поліції, правоохоронці склали адмінпротокол за фактом порушення.

Всього таких протоколів після ослаблення карантину було складено 46, протиепідемічними групами перевірено майже дві сотні об'єктів.

Крім того, вже отримали штрафи три нічні клуби – відкривати подібні заклади влада міста не дозволяла.

«Якщо з введенням послаблень люди почнуть нехтувати правилами, — нас очікує сплеск вірусу. Я нікого не лякаю», - додав Кличко, зазначивши, що в сусідній Чехії через тиждень після відкриття ТРЦ, великих магазинів, перукарень та салонів краси був зафіксований масштабний сплеск коронавіруса.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, в два рази більше, ніж у Європі Ахметова звинуватили у завищенні ціни на електроенергію для українців.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям виплатять додаткові лікарняні, хто отримає гроші.

Також Знай.uа писав, позиція міністра Криклія щодо відкриття метро вилізла боком - "Радянський вахтер".