Одним із результатів тотального карантину в Україні став різкий сплеск безробіття. Багато українців були змушені піти на віддалену роботу, щоб зберегти можливість заробляти собі на життя. У сервісі «OLX Робота» склали топ-10 найбільш популярних пропозицій на віддаленці.

Найбільш високооплачуваними фахівцями на віддаленці виявилися продавці – їм готові платити до 30 тисяч гривень на місяць.

У лютому запитів по «віддаленій роботі» було на 83% менше, ніж у квітні. Обмеження на переміщення по країні змусили українців шукати роботу, не виходячи з дому.

Самими затребуваними на удаленке виявилися офіс-менеджери – кількість таких вакансій в квітні зросло вдвічі. Від них вимагають приймати дзвінки та електронні листи, а також вести документообіг на дому. Зарплата – в середньому близько 10 тисяч гривень на місяць.

Інший варіант - робота оператором колл-центру. Працівників чекає спілкування з клієнтами по телефону, дзвінки клієнтам. Їм платять близько 12,5 тисяч гривень, кількість вакансій у квітні подвоїлася.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Чекають на роботі і фахівців з Instagram, які повинні вести акаунти в соцмережі, працювати з контентом і писати пости. Таких вакансій стало на 72% більше, ніж за попередній місяць. Зарплати – від 19 тисяч гривень на місяць, причому оплата зросла на дві тисячі лише за березень-квітень.

Шукають роботодавці також менеджерів з продажу (зарплата - близько 12,5 тисячі гривень в місяць), онлайн-адміністраторів (зарплата - близько 22,5 тисяч гривень в місяць), диспетчерів транспортних компаній та служб таксі (зарплата - близько 11,5 тисяч гривень на місяць). «Домашні» бухгалтери також користуються попитом, їм платять від 10 тисяч гривень.

Крім того, активно шукають програмістів і копірайтерів (20 тисяч гривень і 21,5 тисячі гривень відповідно).

Нагадаємо, раніше В Дніпрі холодну воду пустять за гарячими цінами - на скільки подорожчає комуналка

Як повідомляє портал Знай.ua Харків'яни масово "забили" на комуналку, сидячи на карантині - Кернес не пробачить

Також Знай.uа писав, що Атомна електроенергія по 2 центи – це маніпуляція – Євтушенко