Завтра, 21 травня, на всій території Київської області очікуються сильні заморозки. Про це попередили на сторінці ГСЧГ України в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що вночі в Київській області на поверхні ґрунту очікуються заморозки до -2 градусів.

“Увага! Укргидтрометцентр попереджає про заморозки на поверхні грунту.

21-23 травня вночі у західних, 21 травня також в північних районах на поверхні грунту, в Карпатах місцями і в повітрі заморозки 0-3° (І рівень небезпеки, жовтий).

21 травня вночі, по Київській області, на поверхні грунту заморозки 0-2° (І рівень небезпеки, жовтий).” - сказано в повідомленні ДСНС

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Увага! УкрГідрометцентр попереджає про заморозки на поверхні ґрунту ⤵️ ❄️ 21-23 травня вночі у західних, 21 травня...

Geplaatst door ДСНС України op Woensdag 20 mei 2020

Варто додати, що найчастіше заморозки можна спостерігати в певних формах рельєфу: яри, балки, улоговини.

Для того щоб уберегти розсади від цього негативного явища, рекомендується використовувати метод дощування. Згідно з цим методом, перед настанням заморозків, дерева і рослини потрібно окропити злегка солоною водою. Також, раніше використовували димлення. Суть цього методу в тому, що на ділянці розводять багаття і створюється тепла димова завіса. Вона пом'якшує негативний вплив заморозків на рослини. Однак, цей метод небезпечний і до того ж досить сильно забруднює повітря.

Нагадаємо, раніше сильний вітер заважає мешканцям Львова вийти на вулицю.

Як повідомляв портал "Знай.uа" погода влітку покаже норовистий характер.

Також Знай.uа" писав, що погода на 20 травня віддалить настання літа в Україні.