В 2020 році День Києва, який припадає на 30-31 травня, не будуть святкувати, як зазвичай – з багатолюдними фестивалями та концертами. Епідемія коронавіруса внесла свої корективи в програму заходів.

Зокрема, у КМДА відзначають, що своє 1538-річчя столиця України відзначить без звичних заходів на зразок запуску повітряних зміїв, велопробігів, парусних регат, вернісажів, виставок квітів і масштабного концерту на Майдані Незалежності.

Не зважаючи на послаблення карантину, подібні скупчення людей можуть стати джерелами нових заражень смертельно небезпечного коронавіруса.

Замість цього, щоб не наражати людей на небезпеку, святкування проведуть у режимі онлайн. При цьому в мерії не розглядають можливість перенести День Києва на іншу дату, - після карантину.

У планах організаторів – проведення флешмобів, конкурсів і вікторин силами творчих колективів та активних городян. Більш конкретних планів на День міста у КМДА поки немає.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Єдине, що залишиться незмінним - традиційний "Пробіг під каштанами", який стартує онлайн о 9:00, 31 травня. Зібрані за участь 100 гривень з людини підуть на боротьбу з коронавірусом.

Нагадаємо, рік президентства Зеленського - дивитися прес-конференцію онлайн. 20 травня відбудеться прес-конференція президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський розповів, що зміниться в Україні з 22 травня - запуск транспорту, відкриття дитячих садочків і багато іншого.

Також Знай.uа" Зеленський розкрив деталі зустрічі з Путіним - "Не відпускаємо....". Почалася прес-конференція президента України Володимира Зеленського.