Система відеофіксації порушень ПДР в Києві не запрацювала вчасно через карантин. Тепер же заступник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко озвучив нову дату запуску нововведення.

За його словами, система повинна запрацювати вже з 1 червня цього року. Відстрочення старту ноу-хау він пояснив карантином по коронавірусу, який паралізував життя всієї країни на більш ніж два місяці. Крім того, коронавірус зупинив роботу підприємства, на якому повинні були друкувати так звані «листи щастя».

До того ж, зал для відеоспостереження повинен вміщати в себе близько двох десятків правоохоронців, а це також суперечить санітарним нормам під час епідемії.

Якщо б у таких умовах захворів один інспектор поліції, він міг би заразити своїх колег.

Всі ці фактори змусили МВС відстрочити запуск системи ще на місяць.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Але вона обов'язково запрацює», — додав чиновник, зазначивши, що на першому етапі запустять півсотні камер в столиці та її околицях. Камери будуть стежити за перевищенням швидкості на дорогах.

Нагадаємо, в Україні представили нову систему відеофіксації

Як повідомляв портал Знай.ua Київ нашпигували камерами відеофіксації ПДР

Також Знай.uа писав, українцям підготували нові штрафи – кому і коли прилетять "листи щастя"